Біля Афін спалахнула велика лісова пожежа, мешканців району евакуюють

Понеділок, 17 липня 2023, 14:29

У районі південніше Афін спалахнула велика лісова пожежа, мешканці прилеглої території отримали вказівку евакуюватися.

Про це повідомляє Kathimerini, пише "Європейська правда". 

У пожежній службі повідомили, що вогонь почав поширюватися близько 12:30 у місцевості з низькорослою рослинністю в районі населеного пункту Коуварас. Через сильний вітер і низьку вологість після сорокаградусної спеки вогонь швидко поширюється. 

Представник Пожежного департаменту Янніс Артофіос зазначив, що операція буде дуже складною через північні вітри силою 7-8 за шкалою Бофорта. 

Мешканцям найближчих до району пожежі вулиць наказали евакуюватися у напрямку містечка Кератеа, одну з доріг закрили для руху авто в обох напрямках. 

Можливо, доведеться евакуювати і монастир, що розташований у цьому районі. 

Вже залучені пів сотні місцевих пожежників і 20 одиниць техніки, два літаки і чотири гелікоптери. До грецьких пожежників приєдналися 40 румунських колег з п’ятьма одиницями техніки. 

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня вдень стовпчик термометра у Греції перевищував 40°C, через спеку акрополь Афін закривали на денні години, щоб запобігти нещасним випадкам.  

На іспанському острові Ла Пальма, який у 2021 році постраждав від виверження вулкана, через лісову пожежу евакуювали кілька тисяч людей

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: