Депутат Сейму Литви пояснив, чому Байден такий обережний щодо України в НАТО

Понеділок, 17 липня 2023, 17:58

Голова комітету Сейму Литви із закордонних справ Жигімантас Павільоніс пояснив, чому президент США Джо Байден дотримується обережної позиції щодо запрошення України в НАТО.

Про це Павільоніс заявив в інтерв’ю "Європейській правді".

"Чому Байден такий став?.. Тому що Америка перед виборами завжди йде вкрай ліворуч і вкрай праворуч. Вона шукає там своїх виборців, і це погано, погано для нас. Нам треба працювати з центром, нам треба працювати і з цими крайніми лівими і правими, тому що і там, і там є Росія", – сказав литовський депутат.

За його словами, необхідно переконати американських виборників у тому, що теза про небезпеку запрошення України в НАТО – це російська брехня та пропаганда.

Павільоніс вважає, що Україні необхідно створити у Вашингтоні свою кампанію, яка просуватиме ідею членства Києва в НАТО.

"Ваше посольство має стати центром війни за ваше членство. І я вже кажу, вмикаю трохи дипломатичні сигнали, я не можу говорити все відкрито... Якщо ви будете тільки фліртувати з Байденом: "Ой, який гарненький президент" – то він, знаєте, і у Вашингтоні нічого не зробить", – додав литовський депутат.

Також Павільоніс заявляв, що ключову роль у тому, що на саміті у Вільнюсі Україні не дали запрошення в НАТО, зіграли США.

Читайте також: Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні

а також: Зброя в обмін на реформи: все про "гарантії безпеки" України, оголошені на саміті НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: