Рим оновив температурний рекорд – майже 42°C, на Сицилії борються з лісовою пожежею

Середа, 19 липня 2023, 12:31

У столиці Італії вівторок став найспекотнішим днем в історії спостережень з майже 42°C.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда". 

Метеорологічна служба регіону Лаціо повідомила, що стовпчик термометра вдень 18 липня досягнув 41.8°C. Червоний рівень попередження оголошений для 20 із 27 великих італійських міст. 

Як пише Corriere della Sera, на 19 липня метеорологи допускають ще більш екстремальні температури – в окремих місцях в глибині території країни може бути 45-46°C.

У четвер спека очікувано почне слабшати, принаймні для півночі Італії. 

Екстремальні температури до 47°C і сильні вітри спровокували велику пожежу на Сицилії в районі міста Алькамо, що триває вже два дні. Вогонь завдав серйозної шкоди рослинності на горі Monte Bonifato над містом і підійшов впритул до місцевого природного заповідника. 

Тим часом на півночі країни біля кордону з Австрією після періоду спеки налетів потужний буревій. Рятувальники отримали понад 80 прохань про допомогу через зірвані дахи, повалені дерева і пошкоджені автомобілі.

На тлі спеки лісові пожежі вирують також у кількох місцях у Греції, у швейцарських Альпах біля кордону з Італією, а також на іспанському острові Ла Пальма, який два роки тому постраждав від виверження вулкана.

Читайте також: Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: