У Британії консерватори зазнали поразки на додаткових виборах у парламент

П'ятниця, 21 липня 2023, 10:02

Додаткові вибори на заповнення кількох мандатів у парламенті Британії виявилися провальними для Консервативної партії. 

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда". 

Консерватори отримали "рекордну" втрату після того, як на окрузі у Селбі та Ейнсті їхнього кандидата переміг 25-річний суперник від лейбористів. 

Привід для додаткових виборів з’явився минулого місяця, коли з Палати представників пішли соратник експрем'єра Бориса Джонсона Найджел Адамс, сам Джонсон та Девід Ворбертон.  

Консерватори сподівалися втримати цей округ, який представляли постійно з часу його створення у 2010 році, але їхня кандидатка Клер Холмс програла 25-річному Кіру Мазеру від лейбористів – він отримав майже 16,5 тисяч голосів з відривом у понад чотири тисячі. 

Мазер тепер стане наймолодшим депутатом Палати представників. 

 
Кір Мазер

В окрузі Сомерстон і Фром перемогу здобула кандидатка ліберальних демократів Сара Дайк. 

Втім, округ Аксбрідж і Південний Руйзліп в західній частині агломерації Лондона консерватори зберегли за собою. Джонсона замінить Стів Таквелл.

Нагадаємо, 9 червня Борис Джонсон оголосив про відставку з посади депутата Палати громад на тлі скандалу, пов'язаного з вечірками на Даунінг-стріт під час ковідних обмежень.

Як повідомлялося, рейтинг підтримки чинного прем'єра Ріші Сунака впав до найнижчого рівня з моменту його призначення на посаду прем'єр-міністра Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: