В Естонії в 40 разів зросла кількість одержувачів міжнародного захисту за рік

П'ятниця, 21 липня 2023, 15:37

Прибуття українських біженців і запроваджені щодо громадян РФ, а також Білорусі санкції та обмеження мали найбільший ефект на міграційну статистику Естонії за підсумками 2022 року.

Про це, як передає "Європейська правда", повідомляє п'ятий бюлетень "Міграційна статистика", який опублікували Міністерство культури Естонії спільно з представництвом Європейської міграційної мережі.

Як ідеться в документі, замість "звичайних близько 50 осіб" в Естонії міжнародний захист отримали 2107 осіб, що у 42 рази більше.

"За рік кількість одержувачів міжнародного захисту збільшилася на 4480 відсоткових пунктів", – стверджують автори бюлетеня.

Як наголошується в документі, через повномасштабну військову агресію Росії проти України 2022 року Євросоюз уперше запровадив тимчасовий захист для тих, хто тікає від війни, а Естонія того самого року надала його 41 639 громадянам України.

Уточнюється, що більшість одержувачів міжнародного захисту 2022 року також були громадянами України, які не могли претендувати на тимчасовий захист, оскільки покинули Україну до початку воєнних дій.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Німеччини виділило п'ять мільйонів євро Спілці робітничих самаритян (ASB) на наступні 18 місяців для допомоги українським біженцям у Грузії.

Перед цим стало відомо, що Федеральний уряд Канади запускає нову імміграційну програму для українських біженців, що дозволить тим, хто перебуває в Канаді з сім'єю, отримати статус постійного резидента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: