Німеччина виділить 20 млрд євро на виробництво мікросхем

Понеділок, 24 липня 2023, 20:59

Уряд канцлера Олафа Шольца планує виділити 20 млрд євро на підтримку виробництва напівпровідників у Німеччині, щоб зміцнити технологічний сектор країни та забезпечити постачання критично важливих компонентів в умовах зростаючої геополітичної напруженості.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Bloomberg із посиланням на людей, що задіяні в процесі.

За даними агентства, гроші, які виділять з Фонду клімату та трансформації ФРН, мають розподілити німецькі та міжнародні компанії до 2027 року.

Цей фонд спочатку створили для інвестування в декарбонізацію економіки, але його сферу застосування розширили, оскільки Німеччина прагне обмежити регулярні державні витрати.

Зазначається, що уряд вже погодив виділення 10 млрд євро допомоги новому заводу Intel у ФРН та знаходиться в процесі узгодження ще близько 7 млрд євро у вигляді субсидій компаніям, включаючи тайванську TSMC і німецьку Infineon Technologies AG.

Також план підтримки з виробництва мікросхем означає, що щонайменше 3 млрд євро будуть доступні для додаткових проєктів. Це може принести користь іншим компаніям, що працюють у Німеччині.

Раніше німецький уряд опублікував першу в історії ФРН стратегію щодо Китаю, де вказав на практику недобросовісної конкуренції та економічно агресивну політику Пекіна, та не конкретизував заходи з протидії китайському впливу.

Стратегія Німеччини щодо Китаю з'явилась на тлі прагнень Заходу переглянути відносини з Китаєм та зменшити свою стратегічну залежність від нього на тлі посилення китайської гегемонії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Приміром, уряд Нідерландів оголосив про нові правила щодо обмеження експорту певного сучасного напівпровідникового обладнання на тлі тиску США, які вимагають обмежити продаж високотехнологічних компонентів до Китаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: