У Нідерландах бояться екологічної катастрофи через пожежу на судні біля їхніх берегів

Четвер, 27 липня 2023, 17:51

Затоплення вантажного судна, яке горить із середи з трьома тисячами авто на борту біля узбережжя Нідерландів, може призвести до значної шкоди довкіллю.

Про це, як пише "Європейська правда", заявив речник екологічної організації De Noordzee в інтерв'ю голландському інформаційному агентству ANP.

За словами представника екологічної організації, ситуація "може означати екологічну катастрофу для Північного і Ваттового морів".

Занепокоєння викликає те, що паливо і вантаж – майже три тисячі автомобілів – можуть опинитися в морі та на дні.

Мер Амеланда, голландського острова у Ваттовому морі, який розташований неподалік від місця пожежі, Лео Пітер Стоел висловив занепокоєння тим, що сміття може забруднити Ваттове море та узбережжя островів.

Раніше повідомлялося, що ситуація з палаючим вантажним судном на північ від нідерландського острова Амеланд практично не змінилась від вечора середи – пожежу не вдалося загасити, і судно все ще на плаву.

Корабель Fremantle Highway прямував з Бремергафена в Німеччині до Порт-Саїда в Єгипті, коли на його борту почалася пожежа.

За словами представника берегової охорони, пожежа, ймовірно, почалася в одному з 25 електромобілів. Вогонь швидко поширився.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: