Прем'єр Швеції "надзвичайно стурбований" наслідками акцій зі спалення Корану

П'ятниця, 28 липня 2023, 07:49

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон "надзвичайно стурбований" наслідками, які можуть спричинити акції зі спалення Корану.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у коментарі шведському інформаційному агентству TT, який наводить Reuters.

Крістерссон зазначив, що в поліцію надійшли додаткові запити на проведення акцій протесту, на яких знову планують осквернити Коран.

"Якщо їх схвалять, нас очікують кілька днів з явним ризиком, що може статися щось серйозне. Я надзвичайно стурбований тим, до чого це може призвести", – сказав він.

Шведський прем'єр зауважив, що рішення про дозвіл на проведення демонстрацій залишається за поліцією.

Попередні акції зі спалення Корану у Швеції, проведені під різними приводами, спровокували велике обурення у мусульманському світі та серйозний напад на посольство країни у Багдаді. На тлі цих подій уряд Швеції розглядає можливість законодавчо заборонити спалення Корану або інших священних книг.

Служба безпеки Швеції раніше попередила про погіршення ситуації з безпекою після того, як акції зі спалення Корану та дезінформаційні кампанії, які проводять підтримувані РФ суб'єкти, розпалили ненависть до скандинавської країни в мусульманському світі.

Ці акції також викликали жорстку критику з боку Туреччини та особисто її президента Реджепа Таїпа Ердогана на тлі гальмування Анкарою вступу Швеції в НАТО. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: