У Польщі затримали українця, який переправляв мігрантів через кордон

П'ятниця, 28 липня 2023, 12:59

Польські прикордонники у четвер, 27 липня, затримали громадянина України, який перевозив через кордон нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Прикордонну службу Польщі.

За даними відомства, громадянин України перевозив у мікроавтобусі 26 нелегалів (10 громадян Ефіопії, 5 громадян Еритреї, 4 громадян Непалу, 2 громадян Палестини, 2 громадян Алжиру, 2 громадян Сомалі та громадянина Марокко).

З початку 2023 року співробітники Підляського відділу Прикордонної служби затримали 402 особи, причетні до організації незаконного перетину польсько-білоруського кордону.

Крім того, польські прикордонники протягом минулої доби зафіксували 292 спроби нелегалів перетнути кордон з боку Білорусі.

Група нелегалів з шістьох осіб намагалися перетнути прикордонну річку Свіслоч на човнах, однак, побачивши польські патрулі, вони розвернулись назад.

Інші спроби незаконного перетину польсько-білоруського кордону зафіксували на прикордонних постах у Біловежі, Дубичах Церковних, Черемсі та Мельнику.

Польський кордон намагались перетнути, зокрема, громадяни Сирії, Ємену, Алжиру, Марокко, Конго, Сомалі, Шрі-Ланки, Судану та Індії.

Нагадаємо, у середу у Мазовецькому воєводстві Польщі затримали 29-річного громадянина України, якого підозрюють в організації незаконного перетину польського кордону мігрантами.

З 2021 року режим у Білорусі спричинив масову нелегальну міграцію до сусідніх Польщі, Латвії та Литви. Польща минулого року завершила спорудження п'ятиметрового паркану на кордоні та щойно завершила облаштування електронного бар’єра із засобами спостереження. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: