Саміт НАТО у Вільнюсі охоронятимуть 3 тис. військових Литви і ще 1 тис. із країн Альянсу

Понеділок, 3 липня 2023, 12:16

Для охорони саміту НАТО у Вільнюсі залучать три тисячі військовослужбовців із армії Литви, також прибуде близько тисячі військових із країн Альянсу.

Про це на пресконференції заявив командувач Силами військової безпеки саміту НАТО, Лютаурас Багочюнас, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За його словами, литовська армія виділить 3000 військових для забезпечення безпеки саміту.

"Приїде також близько 1000 військових НАТО, які також допоможуть у гарантуванні безпеки, працюватимуть разом з армією та іншими службами, що відповідають за безпеку", – додав Багочюнас.

Військові забезпечать безпеку і допоможуть іншим службам.

 "Вони забезпечуватимуть безпеку критичних об'єктів, важливої інфраструктури, мостів, віадуків. Підтримуватимуть інші служби, займатимуться пошуком вибухівки, охоронятимуть повітряний простір і спостерігатимуть за ним. Крім того, військові керуватимуть автомобілями делегацій, виконуватимуть інші специфічні завдання", – сказав він, зауваживши, що військові будуть озброєні.

Водночас перший заступник Служби охорони керівництва Паулюс Неміра додав, що загалом за безпеку саміту відповідатимуть 12 тисяч посадових осіб і військових.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня. 

Раніше Литва відновила контроль на кордонах із країнами Шенгенської зони, а Німеччина почала розгортання системи протиповітряної оборони Patriot.

Також повідомлялося, що на час саміту НАТО у Вільнюсі Іспанія відправить туди зенітно-ракетний комплекс NASAMS з військової бази Ліелварде у сусідній Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: