Профспілки поліції Німеччини закликали запровадити контроль на кордонах із Чехією та Польщею

Понеділок, 31 липня 2023, 11:57

Дві великі профспілки поліції Німеччини вимагають від міністерки внутрішніх справ Ненсі Фезер попросити у ЄС дозволу запровадити контроль на кордонах із Польщею та Чехією через проблеми з мігрантами.

Про це, як пише "Європейська правда", в інтерв'ю Die Welt заявили глава підрозділу федеральної поліції при профспілці поліції GdP Андреас Роскопф та глава профспілки федеральної поліції DPOLG Гайко Теггац.

За словами Роскопфа, "необхідно, нарешті, змінити правовий статус федеральної поліції на кордонах із Польщею та Чехією", адже правоохоронці не мають права видворяти людей, які нелегально в'їхали в країну зі сходу.

Теггац зазначив, що контроль на кордоні з Австрією, який ФРН запровадила 2022 року, допоміг закрити в'їзд для 15 тисяч осіб.

На його думку, контроль на кордонах із Польщею та Чехією призведе до "стримувальної ланцюгової реакції", завдяки чому і в цих країнах будуть сильніше контролювати кордони.

"Люди, які прибули на німецько-чеський кордон, можливо, вже перетнули чотири країни Євросоюзу, ніде не попросивши притулку", – припустив Теггац.

Раніше повідомлялося, що у разі виникнення провокацій на кордоні з Білоруссю Литва, Польща та Латвія можуть ухвалити спільне рішення про закриття кордону.

Перед цим стало відомо, що у Німеччині помітно зросла кількість кубинців, які просять притулку в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: