Іран і Білорусь уклали угоду про військову співпрацю

Понеділок, 31 липня 2023, 17:48

Міністри оборони Білорусі та Ірану Віктор Хренін і Мохаммад Реза Аштіані в понеділок під час зустрічі в Тегерані підписали угоду про військове співробітництво та план його реалізації на 2023 рік.

Про це повідомила пресслужба білоруського Міноборони, пише "Європейська правда".

Під час візиту Хреніна до столиці Ірану сторони, йдеться в повідомленні, "обмінялися думками з актуальних питань міжнародного порядку денного, а також обговорили питання стану та перспектив розвитку взаємодії у військовій сфері".

НАТО закликав Білорусь і Іран припинити підтримку РФ у війні проти України

Трохи більше деталей про зустріч наводить іранське інформагентство IRNA. Воно цитує голову іранського Міноборони, який зазначив, що "Білорусь посідає особливе місце в зовнішній політиці Ірану".

Хренін і Реза Аштіані також обговорили повномасштабну війну в Україні. Представник Тегерану заявив про підтримку "дипломатичних зусиль" і водночас "висловив занепокоєння" розширенням НАТО без "урахування інтересів інших країн регіону".

Зазначимо, що ще з минулого року Центр національного спротиву при Міноборони України повідомляв про присутність іранських інструкторів у Білорусі.

У травні, за даними білоруського підпілля, робоча група іранських інженерів відвідала Гомельський радіозавод і нібито обговорювала можливість "системного налагодження виробництва безпілотників-камікадзе".

Раніше цього року Іран із робочим візитом відвідав і самопроголошений білоруський президент Александр Лукашенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: