У Литві пояснили закриття пункту пропуску на кордоні з Білоруссю

Субота, 8 липня 2023, 15:35

Служба охорони державного кордону Литви призупинила перетин кордону з Білоруссю в пункті пропуску "Мядінінкай" через інцидент із білоруськими прикордонниками.

Про це в коментарі агенції BNS повідомив речник VSAT Гедрюс Мішутіс, пише "Європейська правда".

Як пояснила прикордонна служба Литви, в п’ятницю ввечері литовські прикордонники перевіряли документи пасажирів рейсового автобуса Мінськ-Вільнюс і виявили в одного з пасажирів – громадянина Пакистану – підроблені румунські документи.

У таких випадках людині відмовляють у в'їзді в країну і повертають до країни походження, але, кажуть у VSAT, білоруська сторона відмовилася його прийняти.

"Досі ми намагалися поговорити з ними, поінформувати про ситуацію, але вони не впускають людину, хоча зобов'язані це зробити. Він практично сидить на стіні, на (прикордонній. – ред.) лінії. Іноді лягає на асфальт", – пояснює речник литовських прикордонників Мішутіс.

Білорусь заявила про закриття Литвою пункту пропуску на кордоні

Через це VSAT і ухвалила рішення зупинити рух через "Мядінінкай" в обох напрямках, підкресливши, що подібний випадок за останні кілька років відбувається втретє – і що в усіх попередніх випадках Білорусь зрештою впускала іноземців.

У Державному прикордонному комітеті Білорусі вже встигли звинуватити Литву в погрозах і заявити, що іноземець перетнув литовський бік кордону за чинними документами.

Нагадаємо, що Литва посилила прикордонну безпеку у зв’язку з проведенням у Вільнюсі саміту Північноатлантичного Альянсу 11-12 липня, а також імовірним переміщенням до Білорусі найманців групи Вагнера.

Напередодні Департамент держбезпеки Литви попередив про небезпеку поїздок до Білорусі через активізацію розвідки країни, яка намагається вербувати литовських громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: