У центрі Парижа розігнали нечисленну акцію проти поліцейського насилля

відео
Субота, 8 липня 2023, 18:40

Поліція Парижа в суботу вдень розігнала групу з кількох сотень протестувальників, які, проігнорувавши заборону, зібрались на акцію проти насильства з боку поліції через тиждень після заворушень, викликаних убивством підлітка в передмісті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Акцію скликала родина Адама Траоре – темношкірого француза, чия смерть під вартою в поліції у 2016 році стала приводом для щорічних протестів. Акцію намагались перенести в центр Парижа після того, як вона була заборонена в Бомон-сюр-Уаз – передмісті Парижа, де загинув Траоре.

Але паризька поліція опублікувала розпорядження, в якому пояснила заборону протесту "контекстом напруженості", викликаним погромами на вулицях в останні дні. Людей зрештою розігнали, але частина вирушила невеликою мирною ходою.

У поліції Парижа за підсумками акції повідомили, що затримали двох людей за "насильство щодо особи, яка виконує посадові обов’язки", а проти організатора порушили кримінальне провадження.

Париж різко відповів на заяви єврокомісара щодо заворушень у Франції

Протест проти насилля поліції заборонили також у місті Лілль на півночі Франції, а марш у Марселі перенесли з центру міста на вимогу влади.

Нагадаємо, минулого тижня Францією прокотилася хвиля заворушень, рушійною силою яких була молодь з передмість. Приводом стала смерть хлопця, якого застрелили поліцейські під час дорожньої перевірки. 

"ЄвроПравда" детально розповідала про це у статті Молоді та непотрібні: чому Францію трясе від масштабних протестів та що збирається робити влада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: