Волкер: Це не Україна не готова до НАТО, а НАТО не готовий прийняти Україну

Неділя, 9 липня 2023, 18:35

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер розкритикував позицію президента США Джо Байдена щодо членства України у НАТО.

Про це Волкер написав у своєму Twitter у неділю, пише "Європейська правда".

Американський дипломат, відомий українцям з 2017 року, коли його призначили спецпредставником США з питань України, відреагував на останнє інтерв’ю Джо Байдена CNN. У ньому президент США сказав, що прийняття Києва в умовах війни з Росією означало б, що у стані війни з Росією буде й увесь Альянс.

Байден також сказав, що для вступу в НАТО Україна потребує певного часу, аби відповідати всім вимогам, "починаючи від демократизації і закінчуючи цілою низкою інших питань".

Байден заявив, що у НАТО немає одностайності щодо того, "чи вводити Україну в сім’ю НАТО зараз, у цей момент, у розпал війни".

"У президента все відбувається навпаки. Справа не в тому, що Україна не готова до членства в НАТО. Це НАТО не готовий прийняти Україну.  І це ще відгукнеться в майбутньому", – написав Курт Волкер у своєму Twitter.

Волкер був серед десятків авторитетних західних експертів, військових і дипломатів, які підписали лист напередодні саміту Альянсу у Вільнюсі із закликом якнайшвидше надати Україні дорожню карту до членства в НАТО.

Читайте також редакційну статтю "Європейської правди": Історія твориться у Вільнюсі. Саміт НАТО буде визначальним і для України, і для Байдена

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: