Зґвалтування неповнолітньої у Чехії: Глава МВС застеріг від нетерпимості до українців

П'ятниця, 11 серпня 2023, 20:50

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан після випадку зі зґвалтуванням молодим українцем неповнолітньої дівчини закликав громадян утриматись від узагальнень і нетерпимості за національною ознакою.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Ceske Noviny.

Окружний суд у Пльзені сьогодні вдень відправив під варту 18-річного іноземця, якого поліція звинуватила в четвер у зґвалтуванні і спробі вбивства молодої дівчини. Про обвинуваченого поліція повідомила, що він є іноземцем, який тривалий час проживає в Чехії, але відмовилася повідомити, з якої саме країни.

Мер Пльзеня Роман Заржицький написав на своїй сторінці у Facebook, що обвинувачений є українцем, але не біженцем. Він застеріг від насильства і закликав людей не заважати поліції працювати.

У мережах люди закликають до суворого покарання, пишуть сповнені ненависті коментарі та говорять про скликання демонстрації проти українців. Застеріг від узагальнень і розпалювання нетерпимості через національність нападника і міністр внутрішніх справ Віт Ракушан.

"Ганебний акт насильства, що стався в Пльзені, розслідується поліцією, винуватець вже вислухав звинувачення. Сподіваюся, що з його жертвою зрештою все буде добре. Немає жодних підстав узагальнювати і розпалювати нетерпимість через національність нападника. Як і насильство, яке ми справедливо засуджуємо, таким речам не місце в цивілізованому суспільстві", – сказав Ракушан.

За даними поліції, обвинувачений заманив дівчину на прогулянку біля річки в  мікрорайоні Дубравка у вівторок ввечері. За неофіційною інформацією, їй 15 років.

"Оскільки дівчина була знайома з хлопцем деякий час, вона погодилася. Через деякий час він змінив напрямок руху і несподівано пішов до сусіднього лісу. Він зв'язав дівчині руки, заклеїв їй рот скотчем і зґвалтував. Потім він завдав їй порізу і погрожував вбивством. Потім він загорнув дівчину в мішок, скинув її зі схилу в ліс і поїхав з місця події", – розповіли в поліції в четвер.

Нагадаємо, раніше між українською та ромською громадою Чехії виникла напруженість через вбивство у місті Брно рома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: