Румунія не виявила загроз своїй території від дронів РФ

Середа, 16 серпня 2023, 16:35

Міністерство оборони Румунії заявило, що російська атака на українські порти у Рені та Ізмаїлі на Дунаї не становила для загрози для країни.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Hotnews з посиланням на Міноборони Румунії.

Як зазначає відомство, "структури Міноборони, які здійснюють моніторинг повітряного простору, не виявили жодної військової загрози національній території або територіальним водам Румунії".

"Міністерство оборони рішуче засуджує неодноразові атаки збройних сил РФ на населені пункти, де проживає цивільне населення, та об'єкти критичної інфраструктури України. Загарбницька війна, розв'язана російськими військами проти України, є кричущим порушенням міжнародного права", – наголошується в заяві.

Відомство також вказало, що "посилило заходи пильності відповідно до національних і союзницьких планів, і постійно здійснює моніторинг національного наземного, морського і повітряного простору у співпраці зі структурами НАТО, діючи з метою зміцнення оборони на всьому східному фланзі і стримування будь-якої агресії проти території союзників".

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску також засудила удари Росії по Україні та її портам у Рені та Ізмаїлі, де зберігається зерно.

Раніше повідомлялося, що внаслідок ворожої атаки в Одеській області у ніч на 16 серпня постраждали складські приміщення та зерносховища на одному з портів Дуная.

Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України знищено 13 ворожих БпЛА у межах Одеської та Миколаївської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: