У Швейцарії через аварію найдовший у світі залізничний тунель на місяці обмежить роботу

Четвер, 17 серпня 2023, 10:33

Через наслідки аварії Швейцарія на місяці закриває важливий залізничний тунель Готард довжиною 57 км, що сполучає північ і південь країни та вважається найдовшим у світі.

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

Минулого тижня у тунелі Готард сталася аварія вантажного потяга – 16 вагонів зійшли з рейок і застрягли всередині. Ніхто з людей не постраждав, але матеріальна шкода серйозна – доведеться замінити близько восьми кілометрів рейок. 

Тунель є дуже важливою транспортною артерією для вантажних перевезень, зокрема з Німеччиною та Італією. У 2022 році, за даними уряду Швейцарії, понад дві третини вантажів на залізниці перетинали Альпи саме через тунель Готард. 

Оператор залізниці повідомив, що до подолання наслідків аварії – орієнтовно до кінця року – зможе працювати лише одна сторона тунелю і її задіють виключно для вантажних потягів.

Пасажирські перевезення на цей час пустять альтернативними наземними маршрутами, подорож триватиме на 1-2 години довше залежно від рейсу.  

Нагадаємо, у Швеції на початку місяця зійшов з рейок пасажирський потяг через пошкодження, спричинені негодою. 

Тим часом у Молдові зійшли з рейок українські вагони з зерном, ймовірно, через наслідки спеки. Ділянку залізниці вже полагодили. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: