У МЗС вважають, що спецтрибунал має засудити близько 20 топпосадовців РФ

П'ятниця, 18 серпня 2023, 08:33

У Міністерстві закордонних справ заявили, що спецтрибунал за злочин агресії Росії проти України має притягнути до відповідальності близько 20 представників політичного і військового керівництва РФ.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав посол з особливих доручень МЗС Антон Кориневич, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, решта російських воєнних злочинців відповідатимуть за скоєні злочини в інших судах.

"Злочин агресії – це елітарний злочин, він може вчинятися тільки тими особами, які знаходяться на посаді або фактично в стані давати накази на ведення агресивної війни. Тобто ймовірно – це вирішуватиме трибунал...Це, можливо, може бути 20 осіб – топпредставників політичного і військового керівництва РФ", – зазначив Кориневич.

Він вважає, що до цього числа увійдуть постійні члени Радбезу Росії, які ухвалювали рішення про агресію проти України, а також ті, хто здійснював кроки на виконання цього рішення – командувачі родів військ, Росгвардії та збройних сил РФ.

Раніше в інтерв’ю "Європейській правді" Антон Кориневич розповідав, що рішення про те, як саме буде виглядати трибунал щодо російського злочину агресії, ще не прийняте.

Нагадаємо, Україна разом із союзниками й партнерами напрацювала три моделі заснування й роботи спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.

Читайте також статтю "Європравди": Гаага готує новини. Чому ордер МКС для Путіна може призвести навіть до справи щодо геноциду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: