Канада запровадила санкції проти трьох російських судів за переслідування опозиції

П'ятниця, 18 серпня 2023, 18:17

Міністерство закордонних справ Канади в п’ятницю оголосило санкції проти 15 російських фізичних та трьох юридичних осіб через переслідування політичних опонентів і критиків кремлівського режиму.

Про це йдеться в заяві канадського МЗС, яку цитує "Європейська правда".

Під санкції Канади потрапили високопосадовці російського уряду, судової системи та слідчого комітету, а також три суди, включно з Басманним районним судом Москви, безпосередньо причетні до судів над Владіміром Кара-Мурзою та Алексєєм Навальним.

Кара-Мурзу двічі намагались отруїти за вказівкою Кремля і з квітня 2022 року тримали у в'язниці в Москві за виступи проти війни в Україні. Навальний пережив отруєння "Новічком" у 2020 році й із січня 2021-го перебував в ув’язненні за опозиційну діяльність.

Канада запровадила новий раунд санкцій через вторгнення РФ в Україну

Як зазначає канадське МЗС, після повномасштабного вторгнення в Україну в Росії відбулась хвиля внутрішніх репресій проти антивоєнних протестів й критики та посилився контроль над інформаційним простором.

"Запроваджуючи ці санкції, Канада спільно з Великою Британією та США покладає додатковий тягар на російських посадовців зі сфер правосуддя й безпеки, які причетні до порушень прав людини та є співучасниками невиправданої та незаконної війни Владіміра Путіна в Україні", – йдеться в заяві.

Загалом із 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб у Росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до порушення суверенітету й територіальної цілісності України.

Напередодні, нагадаємо, Державний департамент США вніс до санкційного списку чотирьох оперативників Федеральної служби безпеки Росії, причетних до отруєння російського опозиціонера Алексєя Навального три роки тому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: