Міністр оборони Болгарії: "Не можемо виключати" зіткнення РФ і НАТО в Чорному морі

П'ятниця, 18 серпня 2023, 21:24

Болгарський міністр оборони Тодор Тагарєв вважає, що зіткнення Росії та Північноатлантичному Альянсі в Чорному морі може статись, але варто докладати зусиль, аби запобігти такому сценарію.

Про це Тагарєв сказав в етері болгарського телеканалу Nova у п’ятницю вранці, пише "Європейська правда".

Очільник Міноборони Болгарії коментував нещодавній інцидент із турецьким суховантажем Sukru Okan, який у Чорному морі затримали російські військові нібито через те, що він міг везти зброю для України.

"Росія нав'язує свої режими й намагається агресивно нав'язати свою волю", – зазначив він, порекомендувавши суднам проходити через територіальні води Румунії та Болгарії для уникнення інцидентів.

Відповідаючи на запитання, чи можливе зіткнення між НАТО і Росією в Чорному морі, він сказав "Ми не можемо виключати такого варіанту. Ми працюємо над тим, щоб цього не допустити. Росія постійно провокує НАТО".

Держдеп про провокацію РФ із турецьким судном: Неприйнятна ескалація

Нагадаємо, Міноборони Росії РФ заявило, що вранці 13 серпня у Чорному морі корабель росіян відкрив "попереджувальний" вогонь по суховантажу Sukru Okan під прапором Палау, що прямував у порт Ізмаїл, коли судно не відреагувало на вимоги росіян зупинитися для огляду.

Після того росіяни нібито висаджувалися на судно та проводили огляд, а далі відпустили корабель. 

МЗС України засудило провокативні дії РФ щодо турецького цивільного судна Sukru Okan.

А Туреччина обговорила з Росією інцидент із суховантажем Şükrü Okan й "належним чином" попередила російську сторону, щоб уникнути подібних спроб ескалації напруженості в Чорному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: