Зеленський відповів на питання про можливість мирних переговорів з РФ

Неділя, 20 серпня 2023, 16:38

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Нідерландів відповів на питання про ймовірність проведення мирних переговорів з Росією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте на авіабазі в Ейндговені.

За словами Зеленського, єдиним документом, на основі якого можуть відбуватися переговори про мир, є "формула миру".

Він також виключив можливість "обміну будь-чого" на українські території.

"У нас є один документ, у нас є "формула миру", у нас є одне бажання – мир. Ми сформулювали, як ми його бачимо, готові до відкритої дискусії з колегами. Що більше, то краще для миру, щоб мир був на одному боці. На боці справедливого миру з повним відновленням територіальної цілісності України", – заявив український президент.

Водночас він наголосив на необхідності відновлення справедливості і притягти Росію до відповідальності за скоєні нею злочини, зокрема, авіакатастрофу Боїнга MH-17, звірства в Бучі і знищення Маріуполя.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак раніше повідомляв, що Україна планує провести два саміти щодо "формули миру", представленої Зеленським, один із самітів – із залученням Росії.

"ЄвроПравда" раніше публікувала текст "формули миру" Зеленського з 10 пунктів.

Також читайте статтю "ЄвроПравди": Світ з Китаєм і без Росії. Як на Банковій готують "саміт миру" і переговори про завершення війни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: