Розвідка Британії: Аеродром Сольці, найімовірніше, атакували з території РФ

Вівторок, 22 серпня 2023, 10:20

Британська розвідка припускає, що атака дронів по аеродрому у Сольцях в Новгородській області, де був знищений стратегічний ядерний бомбардувальник Ту-22М3, могла здійснюватись з російської території.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Як стверджує відомство, "малоймовірно, що коптерні БПЛА мають достатню дальність польоту", щоб досягти об'єкта у Сольцях з-за меж РФ.

Розвідка Британії: РФ прагне вивільнити досвідчені сили для боїв на ключових напрямках

"Це щонайменше третя успішна атака на аеродроми далекої дії, що знову ставить під сумнів здатність Росії захищати стратегічні об'єкти в глибині країни", – зазначає британська розвідка.

В огляді також нагадують, що Росія часто використовувала бомбардувальники Ту-22М3, щоб запускати неточні важкі протикорабельні ракети Х-22 по Україні, а також проводила інтенсивне бомбардування Маріуполя некерованими бомбами.

Нагадаємо, вранці 19 серпня українські Сили оборони атакували безпілотниками військовий аеродром у Новгородській області РФ, було пошкоджено щонайменше один літак.

Раніше повідомлялося, що внаслідок атаки безпілотників на аеродром у Новгородській області Україна вперше змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник Збройних сил РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: