Естонські ЗМІ: Компанія чоловіка прем’єрки Естонії причетна до розгонів протестів у РФ і Білорусі

Середа, 30 серпня 2023, 19:45

Пов’язана з чоловіком прем'єрки Естонії Каї Каллас естонська компанія Stark Logistics була причетна до постачання аерозолів для газових балончиків, які використовували російські і білоруські силовики для розгонів протестів.

Про це йдеться в розслідуванні естонського видання Eesti Päevaleht, повідомляє "Європейська правда".

Журналісти дослідили фінансову звітність Metaprint, дочірнього підприємства Stark Logistics у РФ, і виявили, що воно мало контракт із російською компанією "Тюменські аерозолі". Їй постачали необхідні для виготовлення балонів зі сльозогінним газом компоненти, які потім продавали російським і білоруським силовикам.

Прем'єрка Естонії дасть роз'яснення парламентським комісіям щодо бізнесу свого чоловіка

Перевезенням компонентів, які Metaprint постачав "Тюменським аерозолям", займалася саме Stark Logistics, зазначає Eesti Päevaleht.

Тюменське видання "Богатый регион" пише, що одним із рекламних гасел тюменського заводу в Білорусі за 2018 рік було: "Правоохоронці Росії та Білорусі оцінили наш сльозогінний газ!"

Зі звітності випливає, що з кінця лютого 2022-го по кінець серпня 2023-го Metaprint передала товарів у Росію на загальну суму майже в 30 мільйонів євро, водночас заплатила за перевезення Stark Logistics близько 1,5 мільйона євро.

Нагадаємо, Кая Каллас потрапила у скандал після того, як з’ясувалось, що транспортна компанія Stark Logistics, яка частково належить чоловіку Каллас Арво Халліку, під час повномасштабної війни в Україні продовжила діяльність у напрямку Росії.

Соцопитування засвідчили, що скандал поки не вдарив по рейтингах "Партії реформ", проте більшість громадян вважають, що сама Каллас має піти з посади. 

Детально на цю тему дивіться у відеоблозі "ЄвроПравди", або читайте у статті: Родинний бізнес із російським слідом: які наслідки матиме скандал навколо прем'єрки Естонії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: