На території Польщі виявили витік на нафтопроводі "Дружба"

Неділя, 6 серпня 2023, 15:01

У Польщі ввечері у суботу виявили витік на нафтопроводі "Дружба", через який нафта постачається до Німеччини.

Про це повідомляє PAP, пише "Європейська правда". 

Польська компанія PERN повідомила, що проблему виявили ввечері у суботу 5 серпня на одній із двох гілок західної секції трубопроводу, на території Куявсько-Поморського воєводства.

На місце одразу вирушили пожежники з необхідною технікою. Речниця компанії Катаржина Красінська розповіла, що фахівці у першу чергу очистять пошкоджену секцію від сировини та підготують її для подальшого ремонту, а також приберуть нафту, яка витекла з трубопровода.

Причини витоку з’ясовують. Решта інфраструктури, включно з Померанською секцією, через яку качають привезену танкерами нафту до Польщі та Німеччини, працює у стандартному режимі. 

Це другий подібний випадок на західній секції нафтопроводу за останній рік. Попередній стався у жовтні 2022 року, тоді трубопровід полагодили за три дні. 

Нагадаємо, дані Євростату на початок липня свідчать, що після вторгнення Росії в Україну ЄС суттєво скоротив частку імпорту нафтопродуктів та газу з РФ.

Чехія заявила про заповненість газових сховищ вже на понад 90% для майбутнього опалювального сезону, попри відсутність постачання з Росії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: