Прем'єр Вірменії заявив про провал російських "миротворців" у Карабаху

Четвер, 14 вересня 2023, 12:36

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що російський військовий контингент не впорався зі своїми задачами у Нагірному Карабаху.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Politico.

За словами вірменського прем’єра, після блокування Лачинського коридору Росія більше не справляється зі своїми обов'язками.

"Все це... повинно було бути у сфері відповідальності російських "миротворців", і оскільки ці проблеми існують, російські миротворці не виконали свою місію", – сказав він.

Водночас Пашинян зазначив, що не може стверджувати, що без російського контингенту "ситуація зараз була б кращою".

Раніше Пашинян провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном на тлі повідомлень про накопичення військ Азербайджану вздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом і кордону з Вірменією.

Перед цим прем'єр Вірменії заявив, що Азербайджан останніми днями нарощує військову присутність уздовж лінії розмежування з невизнаним Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією. 

Він нагадав, що днями була чергова прикордонна сутичка, у якій загинули троє вірменських військових, блокада Лачинського коридору триває, а Баку продовжує заявляти, що Вірменія порушує режим припинення вогню.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: