Зеленський поговорив із фон дер Ляєн після компромісу Єврокомісії щодо українського зерна

П'ятниця, 15 вересня 2023, 20:40

Президент Володимир Зеленський провів телефонні переговори з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн після того, як її відомство оголосило про компроміс щодо імпорту українського зерна в ЄС.

Про це Зеленський повідомив у соцмережах, пише "Європейська правда".

Голова держави підкреслив, що обмеження з боку Єврокомісії щодо доступу української аграрної продукції на ринок Європейського Союзу відтепер зняті.

"Щиро вдячний Урсулі фон дер Ляєн за дотримання слова та правил вільного ринку. Це приклад справжньої єдності й довіри між Україною та ЄС. Європа виграє завжди, коли правила працюють, а договори виконуються", – додав він.

Зеленський застеріг, що важливим також є й виявлення європейської єдності на двосторонньому рівні.

"Щоб сусіди в час війни Україну підтримали. А якщо їхні рішення порушуватимуть право ЄС, Україна буде цивілізовано відповідати", – додав президент.

Європейська комісія раніше в п'ятницю оголосила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня, але Київ погодився вжити заходів з обмеження імпорту зі свого боку.

Польща вже встигла заявити, що все одно запровадить одностороннє обмеження на українське зерно. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль раніше анонсував звернення до арбітражу Світової організації торгівлі.

Детальніше на цю тему читайте статтю: Криза 15 вересня: нове випробування для відносин України та Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: