У Польщі поліція ненадовго затримала депутатку, яка перервала виступ прем'єра

відео
Середа, 20 вересня 2023, 09:21

У вівторок польська поліція ненадовго затримала опозиційну депутатку, порушивши її депутатську недоторканність, після того, як вона перервала передвиборчу промову прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Критики польського уряду засудили поведінку поліції, назвавши її прикладом погіршення стану верховенства права.

Депутатка Кінга Гаєвська використовувала мегафон, щоб перервати промову Моравецького в Отвоці, містечку поблизу Варшави.

Корупційний візовий скандал у Польщі: з МЗС звільнили співробітника і проведуть аудит

Телеканал TVN24 повідомив, що опозиційні політики проводили мітинг біля місця, де виступав Моравецький.

Гаєвська використала мегафон, щоб розповісти про візовий скандал, до якого причетні деякі працівники консульств, які, за повідомленнями, брали хабарі за видачу віз африканцям та азійцям.

Партія влади Польщі "Право і справедливість" намагається применшити значення цього скандалу напередодні жовтневих виборів.

На відео, яке опублікував лідер опозиції Дональд Туск, видно, як поліція саджає Гаєвську в автозак, незважаючи на те, що люди говорили поліції, що вона є депутатом.

Марцін Кервінський, генеральний секретар виборчого альянсу "Громадянська коаліція", до якого належить 33-річна Гаєвська, засудив затримання депутатки.

"Це білоруські стандарти. Поліція затримала її, незважаючи на те, що вона повторювала, що є членом парламенту", – сказав він.

Пізніше поліція заявила, що спочатку не знала, що вона була депутатом: "Ми підкреслюємо, що сьогоднішнє втручання не було арештом. Це було затримання, а не арешт".

Читайте докладно про те, як візова афера може змінити результати виборів у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: