ЗМІ дізнались, що в Британії можуть запровадити жорстку заборону на куріння

Субота, 23 вересня 2023, 09:54

Уряд британського прем’єр-міністра Ріші Сунака в межах перегляду політики на тлі падіння рейтингів обговорює можливість ухвалення жорсткого законодавства про заборону куріння за прикладом Нової Зеландії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", стало відомо The Guardian.

Джерела в британському уряді стверджують, що Сунак обговорює можливість запровадження одних із найжорсткіших у світі антитютюнових заходів, які фактично заборонять наступному поколінню купувати сигарети.

Якщо орієнтуватись на приклад Нової Зеландії, то йдеться про постійне підвищення легального віку для куріння з тим, аби тютюн ніколи не продавали тим, хто народився з 1 січня 2009 року.

Ці заходи, за даними The Guardian, є частиною нової, "орієнтованої на споживача" політики, яку команда команда британського прем’єра хоче вести на тлі підготовки до загальних виборів наступного року.

Останнє опитування YouGov показало, що Сунака негативно сприймають 68% британців, а його чистий рейтинг (різниця між відсотком тих, хто ставиться позитивно й негативно) упав до -45, що є найнижчим показником з початку його прем’єрства.

Цього тижня прем'єр-міністр Британії зазнав критики з боку бізнесу, кліматичних активістів і навіть центристів у своїй Консервативній партії за те, що відступив від цілей щодо досягнення нульового рівня викидів парникових газів.

Нагадаємо, у Франції планують заборонити одноразові електронні сигарети, а в Німеччині хочуть заборонити курити в автомобілях, коли пасажирами є діти або вагітні жінки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: