У Британії ловлять звинуваченого в тероризмі екссолдата, який втік з в’язниці

фото
Четвер, 7 вересня 2023, 07:22

У Британії колишній військовослужбовець втік з в'язниці Вандсворт у Лондоні перед початком суду, на якому чоловіка звинувачують у тероризмі та порушенні закону про державну таємницю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Лондонська поліція звернулася з терміновим закликом розшукати Деніела Абеда Халіфе, який, як вважають, утік в середу вранці.

 
Деніел Абед Халіфе, Sky News

21-річний підозрюваний, ймовірно, втік з в'язниці – однієї з найбільших у Великій Британії – заховавшись під вантажівкою з їжею.

Він працював на кухні і був одягнений у форму кухаря, і, як вважають, тримався за ремені на вантажівці, щоб втекти.

Халіфе, колишній військовослужбовець Королівських військ зв'язку, перебував під вартою у в'язниці на півдні Лондона в очікуванні суду за звинуваченням у порушенні закону про державну таємницю шляхом збору інформації, "корисної для ворога".

Первинні звинувачення у двох злочинах були висунуті 27 січня після розслідування, проведеного контртерористичним командуванням поліції Лондона.

Халіфе був військовослужбовцем британської армії, але в травні його звільнили у запас "в результаті попереднього ув'язнення за цими звинуваченнями", повідомив представник армії.

Контртерористичне командування Великої Британії було поінформоване про Халіфе в середу вранці, і в усі аеропорти і порти Великої Британії розіслали попередження.

"Наразі в лондонському аеропорту Гатвік та інших аеропортах і портах Великої Британії діють додаткові заходи безпеки", – повідомив представник аеропорту.

Аеропорт Хітроу також попередив про можливість збільшення часу очікування на виліт через "додаткові перевірки", а порт Дувр попередив про деякі затримки на виїзді з країни через "посилені перевірки".

Відкрита понад 170 років тому, у 1851 році, Вандсворт є чоловічою в'язницею категорії В.

У цій в'язниці, розташованій на південному заході Лондона, утримують в'язнів, яких доставляють безпосередньо з місцевих судів після винесення вироку, а також тих, хто перебуває під слідством в очікуванні суду.

Більшість британських підозрюваних у тероризмі утримують у в'язниці Белмарш на південному сході Лондона – в'язниці категорії А, яку вважають найзахищенішою у Британії.

Як повідомляли, влада Великої Британії пропонує карати довічним ув’язненням без права дострокового звільнення "найжахливіших" вбивць.

Нагадаємо, у серпні уряд  Британії визначив список загроз національній безпеці, куди увійшли ймовірна нова пандемія, здатність РФ порушити глобальні поставки енергоносіїв та екстремальні погодні умови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: