США відреагували на псевдовибори на окупованих територіях України

П'ятниця, 8 вересня 2023, 07:18

США ніколи не визнають претензії Росії на будь-яку суверенну територію України і попереджають про санкції проти тих, хто може підтримати фейкові російські "вибори" на окупованих українських територіях.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Держсекретар нагадав, що так звані "вибори" відбуваються майже через рік після того, як Кремль організував фейкові "референдуми" з наміром анексувати Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області України, а також через дев'ять років після того, як Росія анексувала Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

За словами Блінкена, Кремль сподівається, що заздалегідь визначені, сфабриковані результати посилять незаконні претензії Росії на окуповані нею частини України, але це не більше, ніж пропагандистська вправа.

"Дії Росії демонструють її кричущу неповагу до принципів Статуту ООН, таких як повага до державного суверенітету і територіальної цілісності, які лежать в основі глобальної безпеки і стабільності", – заявив держсекретар.

"Сполучені Штати ніколи не визнають претензії Російської Федерації на будь-яку суверенну територію України, і ми нагадуємо всім особам, які можуть підтримати російські фейкові "вибори" в Україні, в тому числі як так звані "міжнародні спостерігачі", що проти них можуть бути застосовані санкції та візові обмеження", – йдеться у заяві.

Псевдовибори на окупованих Росією територіях країна-окупант проводить 8-10 вересня.

Нагадаємо, речник Європейської комісії Петер Стано тиждень тому засудив проведення Росією "виборів" на окупованих територіях України.

Британська розвідка стверджує, що проведенням псевдовиборів на окупованих територіях України путінська "Єдина Росія" прагне закріпити там вплив Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: