У Греції зросла кількість жертв руйнівного шторму, прем’єр відклав ключову промову

фото
П'ятниця, 8 вересня 2023, 07:36

Щонайменше шестеро людей загинули і більше шести вважають зниклими безвісти після того, як шторм "Даніель" пронісся центральною Грецією, спричинивши зсуви ґрунту, зруйнувавши дороги і мости та понівечивши десятки автомобілів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс відклав щорічну економічну промову, заплановану на ці вихідні, і натомість відвідає райони, які постраждали від злив, що затопили будинки і зруйнували ключові об'єкти інфраструктури, в тому числі стовпи електропередачі.

 
фото AP

"Абсолютним пріоритетом державного механізму зараз є порятунок та евакуація людей з постраждалих районів", – заявив речник уряду Павлос Маринакіс.

"Наша країна вже третій день стикається з явищем, яке не схоже на жодне інше, що ми бачили в минулому", – сказав Маринакіс, перш ніж оголосити, що головна промова нещодавно переобраного лідера про економічну політику відбудеться не в суботу, а в середині наступного тижня.

Найбільше від стихії постраждали портове місто Волос, прилеглий гірський район Пеліон, а також міста Кардиця і Трікала.

Сильні дощі пройшли через кілька днів після того, як на півночі країни згасла двотижнева смертоносна лісова пожежа, яка, за словами влади, була найсильнішою за всю історію. Зливи перетворили багато сіл у низинній місцевості Кардіца, що на рівнині материкової Фессалії, в озеро.

Міністр цивільного захисту Василіс Кікіліас заявив в четвер, що шестеро людей вважають зниклими безвісти в районі Кардиці.

Пожежна служба повідомила, що в четвер тіла двох літніх жінок знайшли в будинку в громаді Астріца поблизу Кардиці. Тіло чоловіка знайшли в місті Домокос раніше в той же день.

Гелікоптер пожежної бригади вивіз людей з села Агіа Тріада, де щонайменше 20 осіб опинилися в пастці, повідомив уряд.

З вівторка по всій країні евакуювали 820 осіб, 750 з них – в регіоні Фессалія.

Представник пожежників повідомив, що рятувальні бригади, яким допомагають армія і берегова охорона, використовують човни, щоб дістатися до постраждалих від шторму сіл в Кардиці.

Як повідомляли, жителі грецького села Метаморфосі у центральній частині країни були змушені видиратися на дахи будинків, оскільки через постійні зливи їхні домівки фактично пішли під воду.

Крім того, щонайменше семеро людей загинули внаслідок сильних дощів, що спричинили раптові повені на північному заході Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: