Білий дім: США можуть одночасно підтримувати народ України та Ізраїль

Середа, 11 жовтня 2023, 08:53

Білий дім запевняє, що у США є достатньо ресурсів для одночасної підтримки боротьби України проти російської агресії та зусиль Ізраїлю із самооборони.

Про це 10 жовтня на брифінгу заявив радник з національної безпеки США Джейк Салліван, пише "Європейська правда".

"Ми рішуче відкидаємо думку про те, що Сполучені Штати Америки не можуть одночасно підтримувати волелюбний народ України і державу Ізраїль", – сказав він.

Салліван зазначив, що Вашингтон має бюджетні кошти, щоб мати змогу надавати допомогу обом країнам.

Він також вказав на те, що підтримка Києва зараз, для запобігання перемоги Росії у війні на європейському континенті, є вигіднішою для Сполучених Штатів, ніж потенційно у майбутньому, якби РФ завоювала Україну та продовжила свою агресію по всій Європі.

"Набагато ефективніше вжити заходів зараз, ніж платити величезну ціну пізніше – ціну, яка в кінцевому підсумку може, як це було в минулому, вимагати фактичного розгортання американських військ для участі в бойових діях", – наголосив Салліван. 

Раніше у вівторок президент США Джо Байден виголосив заяву в Білому домі, під час якої підтвердив підтримку Ізраїлю з боку Вашингтона, а також застеріг треті сторони від втручання у конфлікт.

Він додав, що США спрямовують Ізраїлю додаткову військову допомогу, зокрема боєприпаси й перехоплювачі для системи "Залізний купол".

Читайте докладну статтю про те, як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: