Поляку, що погрожував підірвати себе у Варшаві, загрожує до 8 років тюрми

Понеділок, 16 жовтня 2023, 18:41

У Польщі висунули звинувачення у неправдивому повідомленні про замінування чоловіку, який у суботу проник до пам'ятника жертвам Смоленської катастрофи у Варшаві на площі Пілсудського і погрожував підірвати вибуховий пристрій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Чоловік у масці пробрався на пам’ятник жертвам Смоленської катастрофи на площі Пілсудського у Варшаві в суботу перед полуднем. Він заявив, що має при собі вибуховий пристрій, і погрожував його підірвати.

На місце події прибули співробітники поліції у формі, а також контртерористи і поліцейські перемовники. Був використаний спеціальний автомобіль "Тур".

Через кілька годин чоловік спустився з пам'ятника під впливом переговорів і був негайно затриманий.

Це 38-річний чоловік, поляк за походженням. Після того, як він спустився з пам'ятника, з'ясувалося, що він не має при собі вибухівки або інших небезпечних предметів.

Під час переговорів чоловік говорив хаотично і не формулював категоричних вимог. Він лише хотів, щоб у цих переговорах брали участь журналісти, які повинні були мати мікрофони з логотипами своїх телеканалів.

Під час допиту він не зміг логічно пояснити мотиви свого вчинку. Він лише зізнався, що хотів зробити це протягом декількох років.

Кшиштофа Б. звільнили, але призначили йому поліцейський нагляд. Йому загрожує 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Парижі в суботу Лувр посеред дня несподівано закрився для відвідувачів через терористичну загрозу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: