WSJ: США відібрали дві тисячі військових для підтримки Ізраїлю

Вівторок, 17 жовтня 2023, 08:47

Сполучені Штати відібрали близько двох тисяч військовослужбовців для підготовки до потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю у війні з ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це The Wall Street Journal повідомили неназвані представники американського Міністерства оборони.

За словами посадовців, відібрані військові не призначені для участі в бойових діях. Зокрема, піхота не була приведена в стан готовності до розгортання.

Натомість ці війська будуть надавати консультації та медичну підтримку. Вони представлятимуть усі види Збройних сил США.

Посадовці також вказали, що американські війська наразі дислоковані як на Близькому Сході, так і за його межами, в тому числі в Європі.

Поки неясно, за яких обставин США можуть розгорнути війська та де саме. Але рішення Пентагону свідчить про те, що він готується підтримати ізраїльські сили, якщо Тель-Авів розпочне наземне вторгнення в сектор Гази.

Також неясно, скільки з цих військ, якщо вони будуть розгорнуті, увійдуть до Ізраїлю. Втім, офіційні особи заявили, що принаймні частину з них можуть перекинути в країну для підтримки ізраїльської армії.

Водночас наказ про попереднє розгортання не означає, що війська неодмінно будуть розгорнуті – він радше скорочує час, необхідний для того, щоб війська були готові до передислокації, йдеться в матеріалі видання.

Раніше додаткові штурмовики США прибули на Близький Схід в межах плану посилення американської оборони в регіоні.

Також у Білому домі не виключили, що американські військові будуть залучені до звільнення заручників, захоплених у війні між Ізраїлем і ХАМАС.

Перед цим президент США Джо Байден вирішив направити авіаносець у Середземне море і літаки в район Перської затоки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: