ЄС не бачить суперечності в солідарності з Ізраїлем та допомозі палестинцям

Середа, 18 жовтня 2023, 09:20

Кроки щодо надання гуманітарної допомоги палестинцям у секторі Гази не впливають на позицію ЄС щодо засудження дій терористичного угруповання ХАМАС, яке напало на Ізраїль 7 жовтня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками віртуального саміту ЄС, що був присвячений ситуації на Близькому Сході.

За її словами, Європейський Союз співпрацює з Єгиптом, щоб доставити гуманітарну допомогу тим, хто рятується від конфлікту в секторі Гази.

Президентка Єврокомісії: ЄС не відволічеться від допомоги Україні

"Немає ніякої суперечності в тому, щоб солідаризуватися з Ізраїлем і діяти для задоволення гуманітарних потреб палестинців", – сказала фон дер Ляєн.

Вона додала, що Євросоюз також пояснює ізраїльській владі, що постачання води до сектору Гази є вкрай необхідним, адже мова йде про базові права людини.

Нагадаємо, ЄС у понеділок оголосив про організацію "гуманітарного повітряного мосту", за допомогою якого до сектору Гази буде постачатись гуманітарна допомога на тлі ескалації арабо-ізраїльського конфлікту.

Водночас ЄС потроїв розмір гуманітарної допомоги для сектору Гази до 75 мільйонів євро. 

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: