У Берліні сталися сутички після пропалестинської акції

Фото
Середа, 18 жовтня 2023, 09:26

У німецькій столиці Берліні минулої ночі біля Бранденбурзьких воріт відбулася пропалестинська акція, учасники якої здійснювали напади на правоохоронців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau.

За даними поліції, понад 300 осіб спонтанно зібралися біля Бранденбурзьких воріт і провели мирну акцію. Очевидці повідомляють про близько 1000 учасників.

Після закінчення акції її учасники спробували пройти до площі 18 березня поруч з Бранденбурзькими воротами. Під час цього кілька осіб напали на правоохоронців.

"Після неодноразових вимог покинути це місце, озвучених через гучномовець, несанкціоновану акцію було припинено", – зазначили в поліції.

 
Tagesschau

Ще одна несанкціонована акція відбулась в берлінському районі Нойкьольн, де присутні почали виносити підпалені предмети на проїжджу частину. Коли до місця подій прибула поліція, у співробітників почали кидати каміння. Для гасіння вогню правоохоронці застосували водомет.

У середу в другій половині дня Бундестаг обговорюватиме, як реагувати на пропалестинські демонстрації. Дебати, організовані на вимогу ХДС/ХСС і СДПН, мають на меті з'ясувати, як боротися з ворожістю до Ізраїлю і проявами симпатії до терористичної організації ХАМАС в країні.

У неділю в Берліні попри заборону близько 1000 осіб зібрались на мітинг на підтримку палестинців, який завершився сутичками з поліцією.

Німецькі політики різко розкритикували демонстрації у Берліні, учасники яких раділи нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, а канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про заборону підтримки діяльності терористичної організації ХАМАС.

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: