Протестувальники проти війни Ізраїлю і ХАМАС зайшли у Капітолій: понад 300 затриманих

фото, відео
Четвер, 19 жовтня 2023, 08:24

У Вашингтоні затримали понад 300 учасників антивоєнної демонстрації, що закликала до припинення війни між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, під час якої частина людей зайшли у будівлю Капітолію.

Про це повідомляє ABC News, пише "Європейська правда".

У середу багато сотень людей зібралися довкола та всередині комплексу Капітолію, закликаючи до припинення війни між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС, що контролює сектор Гази. У зв’язку з подією до Капітолія перекинули додаткових правоохоронців з інших районів. 

Речник поліції Капітолія повідомив, що всього затримали близько 300 протестувальників. 

 
KENT NISHIMURA/BLOOMBERG

Деякі демонстранти, координовані єврейською групою лівих поглядів Jewish Voice for Peace, увійшли в офісну будівлю Cannon House через різні входи і зібралися всередині ротонди. 

У поліції пояснили, що протестувальникам, як і загалом громадськості, дозволено заходити у комплекс Капітолія, і проблеми їм загрожують лише у разі порушення порядку.  

Подібна демонстрація раніше цього тижня пройшла біля Білого дому, там також затримали десятки протестувальників.

Нагадаємо, Білий дім анонсував спеціальне звернення президента США Джо Байдена щодо війни в Ізраїлі та Україні в ніч на п’ятницю за київським часом.

За інформацією ЗМІ, Байден планує просити у Конгресу додаткові $60 млрд на допомогу Україні і $10 млрд – на допомогу Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: