Молдова посилює заходи безпеки на тлі ескалації на Близькому Сході

Четвер, 19 жовтня 2023, 22:09

Влада Молдови оголосила про запровадження з вечора четверга додаткових заходів безпеки в країні та на кордонах "в умовах ескалації ризиків для глобальної безпеки на тлі війни в Ізраїлі".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Серед іншого, на територію Міжнародного аеропорту Кишинева пускатимуть тільки пасажирів, персонал і членів екіпажів повітряних суден, а доступ до летовища обмежать середніми воротами терміналу.

Співробітники Прикордонної поліції Молдови проведуть оперативні заходи з посилення прикордонного контролю та заходів безпеки в усіх пунктах перетину державного кордону, зокрема й в аеропорту Кишинева.

Держдеп США оголосив рідкісне попередження на тлі ескалації на Близькому Сході

"Конкретні дії, спрямовані на забезпечення безпеки громадян і держави Республіки Молдова, будуть продовжуватися", – заявили в прикордонній службі країни.

Заходи безпеки посилять збільшенням оперативних можливостей правоохоронців, обміном між ними оперативною інформацією "з метою запобігання можливим спробам дестабілізації верховенства права".

Нагадаємо, європейські уряди в перші дні після нападу ХАМАС запровадили додаткові заходи, аби захистити єврейські громади.

Міністерство внутрішніх справ Іспанії раніше цього тижня оголосило, що впроваджує додаткові заходи безпеки в межах підвищеного раніше рівня антитерористичної готовності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: