Вірменія повністю скасувала смертну кару

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 12:48

Вірменія завершила процес ратифікації Протоколу № 13 до Європейської конвенції з прав людини, який передбачає скасування смертної кари за будь-яких обставин.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Рада Європи.

Постійний представник Вірменії при Раді Європи Арман Хачатрян у присутності Генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич здав на зберігання відповідну ратифікаційну грамоту.

Вірменія готова максимально зблизитись з ЄС – Пашинян

Вірменія стала 45-ю державою-членом Ради Європи, яка ратифікувала цей протокол, що забороняє смертну кару за будь-яких обставин, в тому числі за злочини, скоєні під час війни та неминучої загрози війни.

Раніше президент Вірменії Ваагн Хачатурян підписав закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, 3 жовтня Національні збори Вірменії ухвалили законопроєкт про ратифікацію Римського статуту. Вірменія підписала Римський статут у 1998 році, але не ратифікувала його.

У ЄС, коментуючи рішення Вірменії, зазначили, що "для самодержця в Кремлі світ стає тіснішим".

Водночас представник Вірменії з міжнародних правових питань Єгіше Кіракосян запевняв, що після ратифікації Римського статуту про арешт Путіна при в'їзді до Вірменії не може бути мови, оскільки нинішні керівники держав наділені імунітетом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: