Німеччина не підтримує ідею ЄС про гуманітарне припинення вогню в Газі

Понеділок, 23 жовтня 2023, 17:43

Німеччина виступає проти закликів ЄС до гуманітарного припинення вогню в секторі Гази, де триває протистояння між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, яку цитує Handelsblatt, повідомляє "Європейська правда".

Вона зазначила, що масовані ракетні обстріли Ізраїлю з території Гази тривають, і наголосила на важливості продовження боротьби з тероризмом.

"Мир і безпека для Ізраїлю і палестинців настануть тільки в тому випадку, якщо з тероризмом буде вестися боротьба", – сказала глава німецького МЗС.

Раніше глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель закликав прискорити доставку допомоги в сектор Гази і заявив, що Євросоюз обговорює заклик до "гуманітарної паузи" в кампанії Ізраїлю проти ХАМАС.

Європейський парламент 19 жовтня закликав до "гуманітарної паузи" в бойових діях між Ізраїлем і ХАМАС і висловив "серйозну стурбованість" погіршенням гуманітарної ситуації в секторі Гази.

Ізраїль взяв сектор у повну облогу з початку війни, що розпочалась після нападу ХАМАС, відмовляючись пропускати паливо, воду та продовольство.

Армія Ізраїлю проводить кампанію масованих бомбардувань сектору Гази з 7 жовтня, але досі не почала свою наземну військову акцію.

За даними ЗМІ, уряд США тиснув на Ізраїль, щоб той відклав своє наземне вторгнення, аби виграти час для звільнення більшої кількості заручників ХАМАС і надати гуманітарну допомогу Газі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: