Британія вважає Ізраїль непричетним до вибуху в лікарні в Газі

Понеділок, 23 жовтня 2023, 18:25

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у понеділок заявив, що британська розвідка вважає причиною вибуху в лікарні Аль-Ахлі в секторі Гази випущену з палестинського боку ракету.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на BBC, Сунак заявив під час слухань у Палаті громад британського парламенту.

Минулого тижня в лікарні Аль-Ахлі, що в секторі Гази, стався вибух. Палестинська влада заявила, що в результаті загинула 471 людина, але західні спецслужби вважають, що йдеться про меншу кількість жертв – 100-300.

"Уряд Великої Британії вважає, що вибух (у лікарні Аль-Ахлі в Газі. – Ред.), ймовірно, був спричинений ракетою або частиною ракети, яка була запущена з території Гази в бік Ізраїлю", – заявив Сунак, посилаючись на дані британської розвідки.

Він додав, що неправильне повідомлення про інцидент "негативно вплинуло на регіон, зокрема життєво важливі дипломатичні зусилля США, а також на напруженість у нас удома".

"Ми повинні засвоїти уроки й переконатися, що в майбутньому ми не будемо поспішати з висновками", – сказав прем’єр Британії.

Загибель цивільних в Аль-Ахлі спричинилась до хвилі антиізраїльських протестів у арабських країнах. Західні лідери засудили удар по лікарні, а в Єврокомісії закликали його розслідувати.

Раніше про непричетність Ізраїлю до того, що сталось, заявляли Сполучені Штати та Франція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: