Британія виділить 23 млн євро додаткової допомоги для сектора Гази

Понеділок, 23 жовтня 2023, 18:28

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про подальшу допомогу палестинським жителям сектора Гази.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив у виступі в парламенті, де доповідав про ізраїльсько-палестинський конфлікт, повідомляє Reuters.

За його словами, Лондон додатково надає 20 мільйонів фунтів (приблизно 23 мільйони євро) гуманітарної допомоги цивільному населенню сектора Гази, що більш ніж удвічі перевищує попередню підтримку палестинців з боку Британії.

"Нам потрібен постійний потік допомоги, що приносить воду, їжу, медикаменти й паливо, які так відчайдушно необхідні (жителям сектора Гази)", – зазначив Сунак.

Раніше британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі заявив, що Ізраїль зобов’язаний поважати міжнародне право та зберігати життя цивільного населення в секторі Гази, а його військові повинні проявляти стриманість.

Перед цим Сунак побував з візитом в Ізраїлі, щоб продемонструвати солідарність з країною, яка зазнала нападу з боку терористичного угруповання ХАМАС 7 жовтня.

До того прем'єр Британії підкреслив важливість уникнення ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС на Близькому Сході під час телефонних розмов з президентами Палестинської національної автономії Махмудом Аббасом та Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: