Сунак закликав Туреччину та палестинців уникнути ескалації на Близькому Сході

Вівторок, 17 жовтня 2023, 10:15

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підкреслив важливість уникнення ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС на Близькому Сході під час телефонних розмов у понеділок з президентами Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом та Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомив речник британського уряду, інформує CNN.

За його словами, прем'єр Британії та глава Палестинської адміністрації погодилися з важливістю уникнення подальшої регіональної ескалації та забезпечення спокою на Близькому Сході.

Сунак висловив Аббасу співчуття у зв'язку із загибеллю палестинських цивільних осіб, які постраждали від наслідків терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль.

У Британії повідомили про загибель шести громадян внаслідок конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС

Водночас прем'єр Великої Британії та президент Туреччини домовилися працювати разом, щоб запобігти подальшій ескалації, повідомив речник Даунінг-стріт.

"Лідери також домовилися працювати разом з міжнародними партнерами, щоб активізувати близькосхідний мирний процес і досягти мирного й довгострокового вирішення цього конфлікту", – додав представник уряду.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон провів телефонну розмову зі своїм іранським колегою Ібрагімом Раїсі, в якій застеріг його від ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

Також повідомляли, що у Білому домі допускають можливість втручання Ірану у конфлікт між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС.

Перед цим президент США Джо Байден вирішив направити авіаносець у Середземне море і літаки в район Перської затоки.

Крім того, Пентагон оголосив про переміщення військових кораблів США, включаючи авіаносець та додаткові літаки, ближче до східного Середземномор'я після нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль і подальшої ескалації конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: