У Гамбурзі судитимуть двох братів із Сирії, які планували теракт у церкві в Швеції

Понеділок, 23 жовтня 2023, 19:49

У вищому земельному суді німецького міста Гамбург в понеділок, 23 жовтня, розпочався процес у справі двох братів із Сирії, яких підозрюють у підготовці теракту у Швеції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

За версією прокуратури, підсудні планували теракт в одній із церков у Швеції як реакцію на акції спалення Корану в країні.

Обвинувачення вважає, що метою нападу мало стати вбивство якомога більшої кількості людей, однак чітких планів здійснення цього теракту зловмисники ще не мали.

Згідно з обвинувальним висновком, старший із братів планував напад із весни 2023 року під керівництвом неназваного учасника терористичного угруповання "Ісламська держава".

Прокурори звинувачують старшого брата у спробі вступу до терористичної організації за кордоном, підготовці серйозного насильницького акту, що загрожує громадській безпеці, і фінансуванні тероризму.

За версією слідства, підготовці сприяв також його молодший брат. Його притягують до відповідальності у зв'язку з підозрою у наданні підтримки терористичній організації за кордоном і пособництві у фінансуванні тероризму.

Поліція заарештувала братів 25 квітня. Старшого з них затримали спецпризначенці у Гамбурзі. За даними обвинувачення, він мав намір виготовити "пояс шахіда" і підірвати його в одній із церков Швеції.

На момент арешту старший брат уже мав доступ до матеріалів, які міг би використати для створення бомби.

Його молодший брат був заарештований у Баварії. Ймовірно, що він допомагав своєму братові в придбанні вибухових речовин.

Раніше у Швеції вперше чоловіка визнали винним і засудили його за мову ненависті через спалення Корану.

Швеція оголосила про підвищений рівень терористичної загрози після демонстрацій зі спаленням Корану.

Уряд країни розпочав розслідування можливих законодавчих змін, які дозволять поліції блокувати такі заходи з міркувань національної безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: