Прикордонники Латвії: мігранти у Білорусі принесли під кордон двох осіб "без видимих ознак життя"

відео
Субота, 28 жовтня 2023, 08:27

Латвійські прикордонники повідомили, що мігранти, які перебувають біля білорусько-латвійського кордону у сподіванні перетнути його, принесли до паркану носилки з двома людьми "без видимих ознак життя".

Про це повідомляє Delfi, пише "Європейська правда".

Під час спостереження за кордоном прикордонники помітили групу мігрантів з білоруського боку, яка принесла до паркану нерухому людину на імпровізованих носилках. За деякий час принесли ще одну людину "без видимих ознак життя" та залишили її поруч. 

Реклама:

"За даною групою спостерігають, ситуація відстежується", – повідомили у Прикордонній службі. 

Після цього повідомлення, оприлюдненого близько 18 години у п’ятницю, оновлень ще не публікували. 

Прикордонники зазначили, що раніше викликали медиків для надання допомоги мігрантам вже на території Латвії, які були дуже виснажені й замерзлі. Одночасно вона наголосили, що пересування у безпосередній близькості до кордону і залишення без допомоги людину у загрозливому для життя передбачає кримінальну відповідальність. 

У Прикордонній службі зазначають, що спроби мігрантів потрапити до Латвії через Білорусь лише активізуються, попри настання холодів. 

Тим часом у Польщі повідомляють, що дедалі частіше затримують при спробі перетнути кордон нелегальних мігрантів, які мають російські візи.

В один з днів у жовтні білорусько-польський кордон намагалася перетнути група чисельністю понад 100 осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: