Глава МЗС Швеції не приїхав в Україну, бо забув паспорт – ЗМІ

Вівторок, 3 жовтня 2023, 13:23

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом не зміг приїхати на безпрецедентне засідання міністрів закордонних справ ЄС у Києві в понеділок, бо забув паспорт.

Про це стало відомо австрійському виданню Die Presse від дипломатичних джерел, пише "Європейська правда".

За інформацією джерел, головний шведський дипломат забув взяти свій паспорт, тому на польсько-українському кордоні його не пропустили в Україну. Тож міністру "довелося відмовитися від восьмигодинної поїздки потягом до Києва", пише видання.

Білльстрьом був відсутній на спільному фото міністрів, яке вони зробили у Києві.

Прессекретар Білльстрьома Том Самуельссон підтвердив, що міністр не був присутній на зустрічі. 

"Була логістична перешкода, більше ми не коментуємо подробиці про поїздку міністра", – зазначив він у текстовому повідомленні Omni.

2 жовтня у Києві пройшла неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, що уперше в історії відбулась за межами Європейського Союзу. Таким чином глави МЗС показали сигнал підтрики України у її війні проти Росії.

На зустрічі не був присутній глава МЗС Латвії Кріш'яніс Каріньш, тому що захворів.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау пояснив свою відсутність станом здоров’я, а також "спадом" у польсько-українських відносинах.

Не приїхав до Києва і глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, який за час повномасштабного вторгнення РФ відвідував Росію, але не Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: