Кулеба впевнений, що підтримка України з боку США не припиниться

Вівторок, 3 жовтня 2023, 22:34

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вкотре висловив переконання, що Сполучені Штати продовжать надавати Україні допомогу попри внутрішні політичні процеси й прийдешні президентські вибори.

Про це Кулеба сказав в етері телемарафону у вівторок, передає кореспондент "Європейської правди".

Голова МЗС згадав про останній візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона, під час якого той мав "дуже відверті й щирі розмови" з Джо Байденом і представниками Республіканської та Демократичної партій у Конгресі.

"І немає підстав говорити про те, що Америка не усвідомлює важливості для світу тієї боротьби, яка зараз триває в Україні", – підкреслив він.

Кулеба визнав, що під час виборчого процесу у США будуть "якісь несподівані політичні кроки опонентів".

Білий дім упевнений, що нова допомога Україні буде незалежно від відставки Маккарті

"Але завдяки тому, що президент мав дуже предметні й сконцентровані розмови, які дали свій результат в плані надання Україні додаткової підтримки, ми можемо розраховувати на продовження підтримки України з боку Сполучених Штатів", – додав міністр.

Нагадаємо, минулими вихідними США в останній момент затвердили тимчасовий бюджет, що запобігає зупинці роботи уряду, проте без коштів на допомогу Україні – щоб збільшити шанси на його ухвалення. 

Після цього президент США Джо Байден закликав республіканців у Конгресі не допустити проблем з допомогою Україні. А Державний департамент розкритикував Конгрес за те, що він не схвалив вкрай необхідну допомогу для України.

Крім того, Байден у вівторок уранці провів телефонну розмову з лідерами союзників США й запевнив їх у подальшій підтримці Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: