Саакашвілі заявив про нібито появу у Грузії російської ДРГ

Понеділок, 30 жовтня 2023, 16:58

Ув’язнений експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що йому відомо про нібито перебування у Грузії озброєної російської диверсійної групи, метою якої є участь у захопленні влади.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа", пише "Європейська правда".

Заява Саакашвілі пролунала під час судового процесу в одній зі справ проти нього, в якій експрезидент бере участь через відеодзвінок з клініки "Вівамед", де залишається на лікуванні.

Саакашвілі заявив, що у Грузії варто насторожено ставитися до росіян, які приїздять в країну, і бачить необхідність у створенні спеціальної "гарячої лінії", куди громадяни могли би повідомляти про підозрілих людей з антигрузинськими поглядами.

Реклама:

"За моєю інформацією, прибула диверсійна група, перед якою стоїть завдання захопити тут владу в умовах заворушень і дестабілізації. Тож нам потрібно стежити за кожним підозрілим рухом, за кожною групою зі спортивними молодиками… 

Повторюся, диверсійна група росіян зайшла на територію Грузії… Вони озброєні, ними керує 1-ше головне управління російської армії. У цій ситуації нам як ніколи потрібна координація з нашими партнерами, громадянським суспільством, нашим народом", – сказав Саакашвілі. 

Невдовзі після того суддя перервав відеодзвінок, заявивши, що Саакашвілі "не запрошували як політичного оглядача".

Під час одного з попередніх засідань Саакашвілі запропонував після зміни влади у Грузії на прозахідну примусово викуповувати квартири у росіян, які нещодавно переїхали у Грузію і придбали там нерухомість. 

Нагадаємо, у вересні спецслужби Грузії заявили про нібито підготовку в країні "держперевороту" з українським слідом. У Києві відкинули звинувачення. 

Читайте також: У Тбілісі готуються до Майдану: як влада Грузії "закручує гайки" перед відмовою ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: