Франція розраховує повернути статус найбільшого виробника вина у світі

П'ятниця, 10 листопада 2023, 17:48

Міністерство сільського господарства Франції у п'ятницю підвищило оцінку цьогорічного виробництва вина, очікуючи повернення статусу найбільшого виробника цього напою у світі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Французький уряд оцінив цьогорічний врожай винограду, з якого роблять вино, у 47,2 мільйона гектолітрів (один гектолітр дорівнює 100 літрам), що на 2% більше, ніж прогнозували у жовтні, і на 2% більше за весь минулорічний обсяг зібраного винограду.

Після несприятливих погодніх умов і падіння попиту на вино виробництво напою зросло в багатьох регіонах, зокрема Шампані й Бургундії. Водночас у Бордо та Лангедок-Руссільйон воно, навпаки, впало.

Реклама:
Французькі винороби вилили тисячі літрів іспанського вина на знак протесту

Улітку цього року падіння попиту на вино призвело до перевиробництва, різкого падіння цін і серйозних фінансових труднощів для кожного третього винороба в Бордо.

Тоді винороби регіону казали, що збирались позбутися тисяч гектарів виноградників, а французький уряд спільно з ЄС виділили кошти на утилізацію надлишкового вина.

Останні дев’ять років глобальне лідерство на виноробному ринку тримала Італія, але через екстремальні погодні умови й грибкові захворювання рослин виробництво там впаде ще більше, ніж у Франції.

Назагал же світове виробництво вина, як прогнозує Міжнародна організація винограду і вина, цьогоріч упаде до найнижчого рівня за останні 60 років, на що також вплинуть погані врожаї в Іспанії та країнах Латинської Америки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: